Springrolls met garnalen, avocado en komkommer

Dit recept stond op mijn vorige blog maar is, zoals je hier kunt lezen, helaas verloren gegaan. Het is geen moeilijk recept, helemaal niet zelfs, het is snel klaar maar wel een van mijn favorieten! Lekker fris, zachte smaken en je eet het koud. Geen overbodige luxe op warme dagen zoals we deze zomer genoeg hebben gehad!

Ingrediƫnten voor twee personen:

  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 250 gram cocktailgarnalen
  • 6 rijstvellen
  • 150 gram rijstnoedels
  • Chilisaus

Bereiding

  1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking, bij mij hoefden ze maar heel kort te koken 3/4 minuten! Giet vervolgens het water af en laat er wat koud water oplopen, dit voorkomt dat ze aan elkaar gaan plakken. Ook dat water giet je weer af.
  2. Snijd de komkommer in smalle repen van maximaal 1 centimeter breed en zo’n 10 centimeter lang. Snijd de avocado in twee helften, verwijder de pit, snijd in reepjes (terwijl de avocado nog in de schil zit) en haal vervolgens de reepjes uit de avocado door met een lepel langs de schil te gaan. If that makes sense? Zo niet, dit filmpje is heel duidelijk!
  3. Week een rijstvel kort in koud water, leg 5/6 garnalen in rij in het midden van het rijstvel. Leg daarop twee stukjes komkommer, twee stukjes avocado en wat rijstnoedels. Maak de spring rolls niet te vol, dan eten ze niet meer lekker. Vervolgens vouw je de twee zijkanten over de vulling, en rol je de rest op. Rol dit strak zodat de vulling er tijdens het eten niet uit valt.

Dit was het al! Ik maakte zes rollen, drie per persoon en dat was voor mij te veel, ik heb er maar twee opgekregen. Mijn vriend kon ze daarentegen wel allemaal op. Serveer de springrolls met een beetje chilisaus.

Eet smakelijk!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *