Boeken van augustus 2018

Augustus was een hele goede leesmaand, in augustus had ik dan ook vakantie. Ik heb niet alle boeken genoemd omdat het dan een heel lange lijst zou worden. Hieronder heb ik de boeken genoemd die ik opvallend vond en die nog vers in mijn geheugen zaten!

Huidpijn – Saskia Noort

Iedereen heeft een duistere kant. Ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde – en daarmee haar droom – dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

De boeken van Saskia Noort vind ik heel prettig om te lezen. Ze heeft een schrijfstijl die ik erg kan waarderen en ik heb dan ook al veel van haar boeken gelezen. Echter vond ik dit boek langzaam op gang komen, in het eerste stuk wordt Anne overladen met een hoop ellende waardoor het verhaal alle kanten op gaat. Ik voelde niet mee met de hoofdpersoon zoals ik dat bij andere boeken wel kan (zoals het boek hieronder). Naar het eind toe wordt het verhaal wel spannender, maar dat voelde voor mij als mosterd na de maaltijd. Al met al een beetje een teleurstelling dus, niet zoals de andere boeken van Saskia Noort.

Achter gesloten deuren – B.A. Paris

Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.

Ik houd ontzettend van thrillers, maar dit… Zelden las ik zo’n intens spannend boek. Het is groots en meeslepend, het verhaal ging in mijn hoofd zitten en is daar niet meer uit gekomen. Wat een raar en bijzonder boek, wat ontzettend sterk geschreven. Tijdens het lezen dat ik telkens, erger dan dit wordt het niet. Dat kan niet, dat mag niet. Maar het wordt erger, tot aan het eind. In het verhaal zit een hele sterke opbouw, maar (gelukkig) eindigt het verhaal met een opluchting. Lees dit mensen, lees dit.

Verbroken – Linda Jansma

De geheime informatie die Mara ontdekt brengt haar leven ernstig in gevaar… Tijdens een routineklus voor haar werk, ontdekt Mara de Wolff informatie die niet voor haar ogen is bestemd. De gegevens brengen niet alleen haarzelf, maar ook duizenden Nederlanders in gevaar. Ongewild raakt ze betrokken bij een complot dat haar voor een duivels dilemma stelt: meewerken of haar kinderen die door haar ex-man zijn meegenomen, nooit meer terugzien.

Weer een thriller, een van mijn favoriete genres zoals te merken is haha! Deze thriller begon echter heel anders dan ik gewend ben doordat het gaat over een hacker. Ik moest hier even aan wennen omdat ik niet helemaal thuis ben in de ICT wereld, beschamend met een vriend als ICT’er maar al snel zat ik in het verhaal. Het verhaal was meeslepend door de spanning, ik verdween helemaal in mijn leesbubbel!

Vrouw en fiets – Nynke de Jong & Marijn de Vries

Vrouwen fietsen anders dan mannen. Wij kletsen graag onderweg, hebben geen zin om bij elk plaatsnaambord onderweg een sprintje te trekken en voelen er al helemaal niks voor om urenlang op internetfora uit te zoeken welke wielen en welk frame het beste zijn. Wielrennen moet vooral leuk zijn, vinden wij. Je bent lekker buiten. Je komt nog eens ergens. Je boekt snel vooruitgang. En vooral: zeg maar dag tegen je cellulitis en hallo tegen je waanzinnig strakke bruine benen. 

In juni van dit jaar kocht ik dan ein-de-lijk mijn eigen racefiets. Na jaren van verheugen was het dan eindelijk zo ver. Al jaren lees ik de blogs van cynthia.nl (voorheen misslipgloss) en zij is enkele jaren geleden met fietsen en kreeg daarbij hulp van Marijn de Vries, ex-profwielrenster. Toen ik hoorde dat zij een boek heeft geschreven samen met Nynke de Jong (een van mijn favoriete columnisten) over fietsen en hoe je daar mee kunt beginnen. Moest ik hebben natuurlijk!

Het boek was een hele fijne handleiding voor het starten met fietsen maar ook zeker voor mensen die al wat langer fietsen en meer informatie willen over bijvoorbeeld het aanschaffen van een fiets. Ik vind het boek voor een startende wielrenster echt een aanrader. Tips over fietskleding (een goede zeem is écht belangrijk), tips over fietsen, leren in- en uitklikken en leuke columns over fietsen zowel professioneel als hobbymatig.

Ik heb geen zin – Annemerel de Jongh

Je ‘moet’ eigenlijk van jezelf hardlopen, maar je hebt honderdduizend smoesjes. Je schoenen liggen te ver weg; het is koud, te nat, te warm; je hebt spierpijn of een kater; je hebt het echt veel te druk en je bent moe… Met andere woorden, je motivatie is ver te zoeken. Ik heb geen zin staat vol motiverende verhalen van Annemerel en van bekende en onbekende hardlopers. Over hardlopen in de stromende regen, in de vrieskou, na die oud en nieuw die net iets te gezellig was… Zeker weten dat jij tijdens het lezen van deze verhalen overgehaald wordt om wel dat stapje van de bank naar de deur te maken. Want uiteindelijk is die stap vaak zwaarder dan iedere stap die je verder zult zetten.

Van het eerste boek van Annemerel was ik groot fan. In ‘Live Love Run’ bespreekt ze waarom ze van hardlopen houdt op een dusdanig enthousiaste manier dat je direct wilt vertrekken, ook heeft ze handige tips over kleding, schoeisel en zo meer. Toen ik hoorde dat haar tweede boek zou gaan over motivatie was ik enthousiast. Toen ik daarna hoorde dat ze anderen liet schrijven was ik minder enthousiast, ik wilde Annemerel! Toen ik zag dat dit boek in mijn Kobo Plus abonnement viel ben ik hem toch gaan lezen en hij is me zeer zeker niet tegen gevallen! Annemerel neemt je mee in elk excuus om niet te gaan, vertelt haar eigen verhaal en ondersteunt dat verhaal door middel van verhalen van anderen, waardoor het een heel levendig geheel wordt.

 

 

 

 

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *